Меню
Кошница

Ползи от бебеносенето

Носените бебета плачат по-малко


Спокойствие за родителя


Носените бебета се учат по-бързо


По-добро развитие


Подобряват здравословното състояние


Освобождава ръцете ти


Носените бебета плачат по-малко

Кой не би искал да отглежда едно щастливо бебе?

Проучвания показват, че бебетата, които са носени било то чрез слинг или ергономична раница, плачат по-малко (дори и тези, които са в ръцете на родителите си ). Децата винаги плачат с причина. В културите, в които те са носени чрез слингове, плачат значително по-рядко, защото техните нужди вече са задоволени. А когато нашите деца са спокойни и щастливи, такива ще бъдем и ние, което прави отглеждането на децата много по-лесно и ефективно.

Носените бебета се учат по-бързо
Едно от най-големите предимства на бебеносенето за децата е в тяхното поведение на тиха бдителност, когато имат най-добрата възможност да си взаимодействат с родителите и заобикалящия ги свят. Затова се и препоръчва позицията лице-в-лице за постигане на оптимална интеракция със своята мама или тати. Чрез кенгуру позицията бебето има 180-градусова гледка от заобикалящата го среда и е в състояние да сканира новия свят, да го опознава и разучава.

Спокойствие за родителя
Спокойно бебе = Щастлива мама!

Колкото и да обичаме малките ни съкровища, понякога повече от всичко ни се иска да бъдат тихи и послушни и да имаме време да свършим всички набелязани задачи – да се разходим до МОЛ-а, да напазаруваме, да свършим домакинската си работа и т.н., без да се притесняваме дали децата ще причинят бедствие. Чрез бебеносенето родителите могат да се насладят на дългите разходки и спокойно да организират дейностите си, знаейки, че децата им ще бъдат спокойни и неотлъчно от тях.

По-добро развитие
За по-доброто интелектуално, емоционално и физическо развитие на бебето е много важен фактор бебеносенето. Това им помага да се научи детето да държи главата си изправена, хващането на различни предмети, което помага за развитието на двигателни умения. Добавете и една играчка към неговата раничка или слинг, за да може да доразвие уменията си.

Подобряват здравословното състояние на бебето
Позата корем-в-корем е важна за физическото и емоционалното състояние на Вашето дете. Когато бебето се „вози“ в обятията на родителя си, близо до сърцето му, то е в унисон с с ритъма на дишането му, звука на сърцебиенето, и с движенията, които той прави. Тази стимулация му помага да регулира собствените си физически реакции. Освен това топлината, която се излъчва от родителя, е основен помощник в премахването на най-често срещаните бебешки болежки – колики, растеж на зъбки и други неразположения.

Освобождава ръцете ти
Дали има по-голямо удоволствие от това пълноценно да прекарвате времето си с Вашето дете! Сега с бебеносенето не само, че получавате сигурност и стабилност, но и възможност да посетите заедно места, които за една бебешка количка трудно биха били достъпни – в планината, отдалечени плажове, инситуции, магазини и т.н. Сега няма бариери и граници за Вас!