Днес не можем дори да си представим нашия живот без посещение на молове или магазини. Активният начин на живот определено налага присъствие на многолюдни места.

И ето че след като добросъвестно сте прекарали у дома цяла седмица с новороденото дете, може би месец, а може би само два-три дни, тайнствен глас отвътре Ви нашепва да отидете на първия си шопинг.

Естествено, не е задължително да купувате нищо, просто трябва малко да се разсеете.

И ето Вие с мъжа си усърдно се подготвяте, събирате всичко, което може да потрябва в чанта, най-често огромна раница, разглобявате цялата бебешка количка, слагате всичко това в колата, и с добро настроение и силен плач на задната седалка потегляте към магазина.

Такова щастие предизвиква дори мисълта, че сега вече ще се разходим, ще погледаме, послушаме за какво говорят хората. И ето че в първия магазин чувате познатата на всички фраза – с количка не може. В порива си на гняв започвате да доказвате, че сте прави, че това накърнява правата на жените, на децата, на семействата. Но охраната само мълчаливо сочи предупреждението на входа, където до картинката „не се допускат клиенти с кучета“, има знак „не се допускат клиенти с детски колички“.

Но Вие сте чакали тази възможност твърде дълго, и някаква си охрана няма да може да развали този тържествен ден – първото посещение на магазин. Вие продължавате напред и на входа на всеки магазин Ви посреща каменно лице на охрана или продавач.

Тук влиза в употреба женската логика. Мили, можеш ли да постоиш с количката, докато ние разгледаме магазина?

Но след по-малко от 10 минути Вашият още неукрепнал гръб започва да напомня за себе си.

Резултатът от разглеждането е ясен – развалено настроение, болки в гърба, обтегнати нерви и изгубено време.

Точно тогава идва на помощ носилката. Реалната статистика показва, че родителите купуват слинг или раница най-вече за да могат да разглеждат магазини и да изпълняват някои видове домакинска работа.

Разходката по магазини със слинг е удоволствие, единствено не може да се пробват дрехи (но в този случай помага таткото. Слингът може да бъде вързан и на него). Всъщност този процес е много приятен. Вашият гръб ще издържи най-малко 1 час, а може би и повече. Можете да накърмите бебето, без да търсите усамотение. Децата в повечето случаи спят по време на такава разходка, защото люлеенето ги приспива.

В крайна сметка се съчетава полезното с приятното.

Първо, осигурена е пълна свобода на действие и придвижване.

Второ, има възможност да се накърми бебето.

Трето, действа добре на здравето на бебето (носенето в слинг или раница е профилактика срещу много заболявания).

Четвърто, тялото се натоварва добре и не се налага да ходите във фитнес зала.

Пето, просто се създава отлично настроение.


Приятно пазаруване !

 

Разгледайте нашите слингове и ергономични раници тук 

Източник: http://www.slingokonsultant.ru/articles/slingoshopping.php